KOCAELİ / GEBZE - Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Genel Tanıtım

Elektrik-Elektronik sanayi dünyada önemini kanıtlamış, pazar ve rekabet koşulları en hızlı gelişen sektörlerin başında gelir. Gelişmekte olan ülkelerde bu ortam içinde yerini alabilmek için sektörel gelişmelere önem vermek zorundadırlar. Ülkemiz bu alanda yapılacak çalışmalarda en önemli ayağını eğitim olduğunun bilincindedir. Sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya dönük, eğitim alanındaki revizyonu devam etmektedir.

Bizim konumuz olan Elektrik-Elektronik alanındaki değişikliğe Elektrik ve Elektronik bölümlerinin birleştirilmesi ile başlandı. Öğrenciler 10. sınıfta temel Elektrik-Elektronik derslerini görürler. 11. sınıfa geçerken not ortalamaları dikkate alınarak, okulda açılan dallardan birini seçerler. Sonraki 2 yıl eğitimlerine seçtikleri dalda uzmanlaşarak devam ederler.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanından mezun olan öğrenciler seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1.Elektrik makineleri bobin sarım atölyelerinde,
2.Büro makineleri teknik servislerinde,
3.Elektrik tesisatçılarında,
4.Elektrik pano kurulum atölyelerinde,
5.Asansör ve yürüyen merdiven teknik servislerinde,
6.Beyaz eşya teknik servislerinde,
7.Güvenlik sistemleri teknik servislerinde,
8.Televizyon ve radyo tamir atölyelerinde,
9.Seslendirme ve ışık sistemleri teknik servisinde,
10.Endüstriyel fabrika ve atölyelerde
11.Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında,
12.Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 11.05.2018 16:26 - Görüntülenme: 6206