KOCAELİ / GEBZE - Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz Tarihçesi

ulumuz Tarihçesi

Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan okulumuz, 27 eylül 1989'da SEZAİ TÜRKEŞ-FEYZİ AKKAYA ANADOLU TEKNİK LİSESİ adıyla resmi törenle eğitim-öğretime açılmıştır.

Bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl süre ile mesleki ve teknik eğitim verilen okulumuzda 2009 yılına kadar;

·          Elektrik bölümü

·          Elektronik bölümü

·          Bilgisayar (yazılım) bölümü

·          Makine bölümü

·          İnşaat (üst yapı) bölümü

olmak üzere 5 bölümde eğitim vermiştir.

2005-2006 yılından itibaren mesleki eğitimdeki yeni yapılanma ile birlikte bölümler alanlara dönüştürülmüş olup okulumuzda aşağıdaki alanlarda eğitim öğretim verilmeye başlanmıştır..

·          Bilişim Teknolojileri Alanı

·          Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

·          Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı

·          İnşaat Teknolojisi Alanı

·          Makine Teknolojisi Alanı

2007-2008 öğretim yılında ise aşağıdaki alanlarda ve alanlar kapsamında dallarda eğitim –öğretime başlanmıştır.

* Bilişim Teknolojileri Alanı

- Veri Tabanı Programcılığı Dalı

*Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

-Ev Aletleri Teknik Servisi Dalı

-Otomasyon Sistemleri Dalı

*Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı

- Mekatronik Dalı

*İnşaat Teknolojisi Alanı

-Mimari Yapı Teknik Ressamlığı Dalı

*Makine Teknolojisi Alanı

-Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalı

2009 yılında okulumuzun ismi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gebze STFA Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren Mesleki Açık öğretim Lisesi kapsamında Bilişim Teknolojileri ve İnşaat Teknolojileri Alanlarında hafta sonları yüzyüze eğitim verilmeye başlanmıştır.

Okulumuzun bünyesinde TAMEM (Türk - Alman Mesleki Eğitim Merkezi) projesi 1992 yılından bu yana endüstriyel mekanik alanında eğitim vermektedir. TAMEM öğrencileri haftada üç gün fabrikada iki gün okulumuzda Alman Devleti tarafından finanse edilen alman uzmanlar ve Türk teknik öğretmenlerce kurulan atelye ve laboratuarlarda mesleki eğitim dersleri görerek üç yıl sonunda kalfa olarak mezun olurlar. Kalfalık belgesi alan öğrencilerden isteyenler, fark derslerini başarmak koşuluyla meslek lisesi mezunu olabilirler.

2002-2003 öğretim yılından itibaren ikili meslek eğitim programları yönergesinin yayımını takiben isim değitirilmiş ve "İkili Mesleki Eğitim Merkezi" İ.M.E.M isminde eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.

Okulumuzda tam gün karma eğitim yapılmaktadır.

Yayın: 01.11.2013 - Güncelleme: 08.04.2021 09:41 - Görüntülenme: 16511