Kurum Adı : Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://gebzestfa.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mah. 2253.Sok No3/1 Gebze/KOCAELİ

VİZYON
VİZYONUMUZ Okulumuzun vizyonu; çağdaş,bilimsel,kültürel ve mesleki bilgiye sahip,yabancı dil bilen,çevresi ile dengeli ve uyumlu ilişkiler kurabilen,yüksek öğrenime hazır,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,özgür düşünebilen yaratıcı bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Öğrencilerimizin; Mesleki alanlarında bilgili, becerili ve özgüvenli olmalarını, Edineceği mesleki kariyeri geliştirmeyi düşünen, bu nedenle üniversiteyi hedefleyen bireyler olmalarını,Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Her türlü teknolojik gelişmeyi takip edebilmelerini ve bu gelişmeleri kendi alanlarında uygulayabilmelerini,Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını,Çevresi ile dengeli ve uyumlu ilişkiler kurabilen sağlıklı bireyler olmalarını,Yönetici, öğretmen, veli, personel, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin işbirliği ile okulu, çevrede ve bölgede modelyapma inancıyla çalışmalarını,Öğrencilerin, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek bir Türk vatandaşı olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Öğretmen Sayısı : 87
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1140
Öğretim Şekli : Normal Tam Gün,Tam yıl
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 16:55
Derslik Sayısı : 26 Atölye-İşlik Sayısı : 19
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 1 Kütüphane : 1